Quorn ossu buco - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

300 g quorn filé
2 msk vetemjöl
2 burkar hela tomater
2 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
3 st lök delad i kvartar
3 st morot tärnad
100 g rotselleri tärnad
3 st vitlöksklyftor hackad
1 tsk basilika
1 tsk timjan
2 st lagerblad
0,5 dl persilja och gräslök
Salt & peppar, chiliflakes

Gremolata:
1 dl persilja hackad
1 citron skalet finrivet
1 - 2 vitlöksklyfta riven

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs de strimlade quornfiléerna i lite smör, salta och peppra, och rör sedan ner lök, vitlök, morot, och rotselleri, örtkryddor, och låt allt puttra några minuter.
- Pudra över vetemjölet, rör runt, och häll över tomaterna, vin, grönsaksbuljong, lagerblad.
- Låt allt puttra samman på låg värme, i ca 30 min.
- Blanda ner hackad persilja och gräslök, smaka av med salt, peppar och chiliflakes, och servera med saffransris och gremolata!

Gremolata:

- Blanda ihop, och strö över grytan!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera