Fyllda champinjoner - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Jättegott till ett glas vin, eller på en buffé. Och utesluter man osten, så är rätten helt vegan!

10 st stora champinjoner, stjälkar borttagna, finhackade
1 schalottenlök finhackad
2 skivor vitt bröd
3 st vitlöksklyfta riven
5 st soltorkad tomat finhackad
0,5 dl gräslök
2 msk persilja
1 tsk basilika torkad
1 tsk timjan torkad
1 msk vin
2 msk Oatly creme fraiche
Olivolja
Parmesan riven

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Fräs lök tills mjuk och genomskinlig, rör då ner de vitlök, och de finhackade champinjonstjälkarna, och låt fräsa tills de mjuknat.

- Blanda ner soltorkade tomater, brödsmulor, lite salt & peppar, chiliflakes, örtkryddor, soja, vin och några msk Oatly creme fraiche, låt puttra ihop några minuter, rör sedan ner gräslöken.

- Låt svalna, fördela sedan fyllningen i champinjonhattarna, droppa lite olivolja över, och baka i ugnen ca 20 - 30 min i 175 grader tills de mjuknat och fått lite färg! 

- Servera med riven parmesan, och gräslök! 

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera