Rostad rotseller med smör, hasselnötter och löskokt ägg - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Fungerar som både en liten förrätt, då räcker det med en skiva rostad selleri, och ett ägg. Eller som en lättare middag, bara att ta fler skivor!

1 rotselleri tvättad, ansad och skuren i 2 cm tjocka skivor
75 g smör
0,5 dl hasselnötter grovt hackade
Flingsalt med limesmak & peppar
4 löskokta ägg

 Gör så här:

Ugn: 125 grader

- Lägg den skivade rotsellerin på en plåt, klicka över smöret, salta och peppra, och låt rosta i ugnen ca 30 min.

- Ta ut plåten vänd på skivorna, salta och peppra lite till, klicka över det sista av smöret, och strö över hackade hasselnötter, och låt allt rosta tillsammans ytterligare 30 minuter!

- Vid servering, toppa med ett löskokt ägg, och lite persilja!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera