Polenta med ljummen tomat & bönsallad - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Polenta
2 dl polenta
8 dl grönsaksbuljong
1,5 dl västerbottensost riven
1 dl persilja hackad
2 msk timjan torkad
Salt, peppar & chiliflakes
2 msk olivolja

Sallad
Tomater
Vitlök
Olivolja
Salt, peppar, timjan
1 burk vita bönor, ordentlig sköljda
Mangold, spenat, ruccola

 Gör så här:

Ugn: 125 grader

Polenta

- Koka polentan enligt instruktioner på förpackningen.
- När polentan kokat färdigt, blanda ner hackad persilja, timjan, ost, salt, peppar och chiliflakes. 
- Häll sedan över polentan i en passande form med olivolja i botten. 
- När polentan svalnat helt, stjälp upp, dela i portionsbitar, och stek i lite olivolja, tills den fått fin färg.

Sallad

- Lägg tomater, vitlök i en liten stekpanna, häll över lite olivolja, krydda och ställ in i ugnen på 125 grader ca 2 timmar.
- Blanda ner bönorna och låt dom bakas tillsammans med tomater och lök sista halvtimmen.
- Låt svalna lite, och blanda med lite gröna blad.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera