Två typer utav pannkakor - Vegan

 Ingredienser:

Första:
150 g rismjöl (ca 2,3 dl)
120 g havremjöl (ca 2,3 dl)
2 tsk bakpulver
2,5 dl plantbaserad mjölk
2 mogna bananer
Salt, kanel, vanilj

Andra:
1 dl havremjöl
1 dl sojamjöl
1 msk maizena
1 1/2 tsk bakpulver
1 banan eller drygt 1 dl äppelsås
Ca 0,75 dl plantbaserad mjölk
Salt, kanel, vanilj

 Gör så här:

Första

Jag maler glutenfritt havregryn i min kaffekvarn. Går också att mixa. 
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Mosa bananerna i en annan.
- Blanda ihop.
- Rör ner mjölken lite i taget. Kan hända att allt inte behövs. Smeten ska vara ganska tjock.
- Värm upp plättlagg eller stekpanna och klicka ut pannkakor. Tryck ut dom lite.
- När det börjar bubbla på ovansidan så vänd och tryck till.
- Varva med sylt, jordnötssmör, banan, plommon, agave, grädde… You name it!

Andra

- Samma procedur som ovan.
- Ger några färre pannkakor men går att dubbla!

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera