Focaccia - Vegan

 Ingredienser:

25 g jäst
3 dl vatten ljummet
6 - 7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
Flingsalt & rosmarin

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Smula jäst i en bunke, slå över ljummet vatten, och rör tills den lösts upp.

- Blanda ner mjöl och salt, och knåda ihop till en slät deg. Låt degen jäsa övertäckt i minst 30 minuter.

- Smörj en mindre form ca 20 x 30 cm, med lite av oljan, och tryck ut degen i formen.

- Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, gör små gropar brödet med fingrarna. Strössla över rosmarin, ringla över resten av olivoljan, och avsluta med att strö över flingsalt!

- Grädda i 200 grader ca 25 min, och låt svalna lite innan brödet skärs upp.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera