Svampstroganoff - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

400 g champinjoner i bitar
2 st gul lök skivad
4 st vitlöksklyftor skivade 
0,5 chili hackad
1 msk soja japansk
2 msk tomatpuré
5 st tomater i bitar 
1 dl inlagd gurka delad 
0,5 dl syltlök
1 msk bostongurka
1 msk senap grovkornig stark och söt
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
3 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde valfri
Ev salt & peppar 

 Gör så här:

- Fräs svampen på ganska hög värme, tills den vätskar sig.

- Häll då på soja, och låt fräsa några minuter, innan smör, och tomatpuré rörs ner.

- Blanda ner lök, vitlök och chili, tomat, de torkade kryddorna, och låt allt fräsa tills allt är mjukt och glansigt.

- Häll på kokande grönsaksbuljong, valfri grädde, och senap.

- Låt få ett uppkok, och innan inlagda gurka, syltlök, och bostongurka rörs ner.

- Låt puttra ihop några minuter på svag värme.

- Smaka av, ev behövs lite mer örtkryddor, salt & peppar.

- Vid servering, toppa ev med svartkålschips!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera