Avokadofylld portabelloburgare med curry didsås - Vegan

 Ingredienser:

2 fyllda portabelloburgare

4 stora svampar
2 avokado
Salt peppar
Olja till stekning

Curry dippsås:
2 dl fraiche – ghurt
0,5 msk kokossocker
1 tsk gul curry
1 krm gurkmeja
1/2 rivet äpple
Skvätt sweet chili om man vill ha lite mer sting.

 Gör så här:

- Skär bort foten, hacka upp den i småbitar. Lägg åt sidan.
- Stek svamparna i olja på båda sidor i några minuter på mellanvärme, de kommer krympa.
- Krydda med salt och peppar.
- Skiva avokadon, lägg mellan två svampar.
- Stek den hackade foten lite hårdare och låt rinna av på lite hushållspapper. Använd som topping.

Curry dippsås 

- MIxa ihop alla ingredienser
- Smaka av med salt och peppar
- Låt stå minst ca 20-30 minuter.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera