Färskostfylld quornfilé med sötsur dillsås - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

300 g Quornfilé tinad
500 g morot i bitar
4 st potatis 

200 g färskost
1 knippe dill
1 gul lök finhackad
1 msk vetemjöl
5 dl grönsaksbuljong
2 tsk honung
2 msk citron pressad
Salt & peppar

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Lägg morot och potatis på ugnsplåt, ringla över olivolja, och strö över flingsalt och peppar.
-  Rosta i ugn ca 45 minuter, på 225 grader, vänd efter halva tiden.
- Blanda hälften av färskosten med lite finhackad dill.
- Gör ett snitt, längs med quornfiléerna, och fyll försiktigt på med färskostblandningen i snittet, salta och peppra ordentligt. Och stek i lite smör tills de fått fin färg på båda sidor. 
- Fräs under tiden finhackad lök, tills mjuk och glansig.
- Pudra över mjölet, och vispa ner grönsaksbuljong, resten av färskosten, och låt puttra på svag värme ca 10 min.
- Blanda sedan ner, resterande dill, finhackad, honung och citron. Mixa såsen slät, och smaka av, så det blir rätt balans!
- Servera de färskostfyllda quornfiléerna med rostad morot, sötsur dillsås och ev hasselbackspotatis!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera