Bakad caprese - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

2 st rödlök halverade
1 dl balsamvinäger röd
2 dl rödvin
1 dl vatten
6 st tomater delade i kvartar
2 st vitlöksklyftor skivade
1,5 msk timjan färsk
1,5 tsk socker
1 tsk salt
2 st mozzarella
Olivolja
Flingsalt
Basilika 

 Gör så här:

Ugn: 100 grader

- Lägg tomaterna i en ugnsform, strö över salt, socker, timjan, vitlök och 1 msk olivolja.

- Baka i 2 timmar på 100 grader.

- Hetta upp en stekpanna, och lägg i löken med snittytan nedåt, och låt få fin färg.

- Slå över balsamvinäger, vin och vatten, och låt puttra på svag värme, tills skyn tjocknat lite. 

- Dela löken i mindre bitar, och lägg på 4 st tallrikar.

- Fördela sedan tomater, mozzarella i bitar, basilika, krydda med lite flingsalt, peppar, och droppa över olivolja och löksky!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera