Wok med marinerad brysselkål och pankopanerad tofu - Vegan

 Ingredienser:

Marinad: 
4 msk soja
3 st vitlöksklyfta riven
4 cm ingefära riven
1 röd chili hackad 
1,5 tsk farinsocker

Övrigt: 
300 g brysselkål som är halverade
2 st röd paprika
2 dl vatten
1 st pak choi delad
Persilja
1 frp marinerad tofu i bitar
Panko 
Chiliflakes 
1 frp sojabönor
Extra soja, chili, ingefära
Lime 
4 port nudlar

 Gör så här:

- Rör ihop ingredienserna till marinaden, blanda ner brysselkål, och låt marinera ca 1 timme.

- Rulla tofu tärningar i panko och chiliflakes, och stek i olja på medelvärme tills bitarna fått fin färg, sätt undan så länge.

- Hetta upp en stor stekpanna, och häll ner brysselkål med marinaden.

- Fräs några minuter och rör ordentligt, rör även ner strimlad paprika, och fortsätt fräsa, häll över vattnet, persiljan, låt puttra ytterligare någon minut

- Avsluta med att röra ner sojabönor, pak choi blad, och nudlar, smaka av, behövs kanske mer soja, ingefära, chili.

- Blanda försiktigt ner den pankopanerade tofun, låt allt bli rykande varmt.

- Att sedan avsluta med att pressa över lite lime, tycker jag blir jättegott!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera