Panerad rotselleri med dillpotatismos och dillpicklade kantareller - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

Panerad rotselleri: 
1 - 2 st rotselleri skalad och skivad i 1,5 cm tjocka skivor
1 ägg uppvispat
2 dl ströbröd

Dillpicklade kantareller:
1 frp kantareller
2 dl vatten
3 msk socker
3 msk ättika
0,5 tsk salt
1 lagerblad
2 st kryddnejlikor hela
3 st kryddpeppar 
Dill färsk hackad

 Gör så här:

Panerad rotselleri: 

- Förväll skivorna i saltat vatten, de skall bli knappt mjuka.

- Låt dem rinna av ordentligt, vänd dem i ägg och ströbröd.

- Stek dem långsamt på medelvärme, tills de fått fin färg. 

Dillpicklade kantareller:

- Koka upp lagen, och låt puttra ca 5 minuter.

- Blanda ner tinade kantareller, låt koka upp, och puttra några minuter. Ta bort kastrullen från värmen, och rör ner lite hackad dill.

- Låt stå i kyl tills servering. Så kan med fördel göras dagen innan! 

- Servera den panerade rotsellerin med ett gott potatismos, smaksatt med dill, och de picklade kantarellerna!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera