Gratinerad purjolök - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

2 st purjolök rensad sköljd och delad i lagom bitar
3 msk olivolja
2 dl creme fraiche
1,5 dl parmesan riven
3 msk vitt vin
2 msk vatten
250 g körsbärstomater halverade
Salt & peppar
1 tsk basilika torkad
Basilika färsk

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Lägg ner den i bitar delade purjolöken i en plastpåse, och häll över olivolja. Kläm och gnugga lite på påsen, så att oljan täcker purjolöken ordentligt, kan med fördel göras i förväg.

- Rör ihop creme fraiche med parmesan, vin, vatten, och torkad basilika.

- Smörj en passande gratängform, eller 4 mindre portionsformar, och häll ner purjolöken. Placera tomaterna över, salta, peppra och klicka över röran med creme fraiche. 

- Gratinera i ca 20 minuter, på 200 grader, tills gratängen fått fin färg!

- Ta ut ur ugnen, och toppa med färsk basilika.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera