Brunkål - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

God brunkål som är mild i smaken och lättsmält i munnen. Brunkål görs med fördel i förväg, och går bra att frysa.

1,5 kg vitkål ansad, rotstock borttagen, och strimlad i 2 cm strimlor
2 dl sirap
3 msk soja
2 msk ättika
2 - 3 dl kraftig grönsaksbuljong
100 g Smör
Peppar, och ev lite salt

 Gör så här:

- Koka upp vatten i en stor kastrull, salta, och lägg i kålen som får koka i ca 10 minuter.

- Häll upp kålen i ett durkslag, och låt den rinna av ordentligt.

- Bryn kålen i en stekgryta, ringla över sirap, soja, lite salt och kryddpeppar, häll över buljong och ättika, och låt sedan puttra på svag värme under lock, minst en timme.

- Smaka av, förmodligen behövs det lite salt, peppar och sirap! 

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera