Apelsinbräserad brysselkål med sharonfrukt - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

500 g brysselkål ansad och halverad
5 st vitlöksklyftor
1 msk farinsocker
3 - 4 dl apelsin pressad
100 g salladskål
Smör
Salt & peppar 
Rosmarin torkad
Timjan färsk
2 st sharonfrukt skivad

 Gör så här:

- Fräs kål, vitlök, tillsammans mef farinsocker, salt, peppar, rosmarin, och timjan i smör 3 - 4 minuter.

- Rör runt och häll över apelsinjuicen, låt småkoka i några minuter, innan salladskålen blandas ner.

- Låt allt puttra samman, tills vätskan nästan kokat in, och kålen blivit lagom mjuk.

- Häll över all kål i en skål, fräs den skivade sharonfrukten snabbt på bägge sidor i samma panna.

- Plocka upp sharonskivorna, och arrangera på mindre fat, eller ett stort.

- Toppa med kålen, färsk timjan, och kanske lite flingsalt och peppar!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera