Kålpudding med gräddsås - Vegan

 Ingredienser:

?6 portioner

Ett medelstort vitkålshuvud
En gul lök
En vitlöksklyfta
4 portioner kokade röda linser i buljong1 dl plantbaserad grädde
2 msk kokossocker
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Salt
Champinjoner
3 dl plantbaserad grädde
1 tsk vitvinsvinäger
Vitpeppar
Salt
1 msk rött vin
Ev lite örter

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Koka linserna enligt anvisning på paketet.
- Sätt på ugnen.
- Strimla vitkål, gul lök och vitlök. Skiva champinjoner.
- Stek vitkål i omgångar i olja tills den är lite genomskinlig. Tillsätt hälften av löken.
- Lägg hälften av vitkålen på botten i en ugnssäker form.
- Stek linserna ihop med resten av löken, vitlök, kryddor. Lägg över vitkålen och stek resten av vitkålen ihop med kokossocker och toppa linserna.
- Häll över 1 dl grädde.
- Stoppa in i ugnen i ca 30 minuter.
- Stek champinjonerna lite lätt. Slå på grädde, vitvinsvinäger, rött vin och smaka av med kryddor.
- Låt koka ner.
- Servera med inlagd gurka, bönor, rårörda lingon, potatis.

Av: Alexandra Elemyr Unstad
Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera