50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 dl havremjölk
2 msk honung
2 tsk salt
3 msk olja
1 dl hasselnötter
1 dl eko russin
2 dl rågkross
5 dl lantbrödsmjöl fyra sädesslag
6 dl vetemjöl
+ xtra mjöl till utbakning
Ugn: 200 grader
- Smula ner jästen i en bunke, tillsammans med honung och salt.
- Rör ut jästen i lite ljummet vatten, häll sedan i oljan och resten av vattnet, och havremjölk.
- Rör sedan ner rågkross, 4 sädesslag, hasselnötter, och russin. Blanda ordentligt, och tillsätt vetemjölet sist.
- Arbeta degen ordentligt, så den blir smidig, och låt den jäsa i 1,5 timme.
- Arbeta degen i bunken lite till, och häll sedan ut degen på mjölat bakbord, och knåda ytterligare någon minut.
- Forma till två mindre runda bröd, lägg över på plåt klädd med bakplåtspapper, och låt jäsa ytterligare mellan 40 minuter.
- Grädda på 200 grader, ca 45 minuter, i nedre delen av ugnen.
- Låt sedan svalna inlindade i handdukar!
Av: Marie Lyander
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera