Dillstuvad morot - Vegan

 Ingredienser:

En god liten rätt på julbordet! 

400 g morot skalad
200 g grovt salt
Dill

Lag: 
2 msk ättika
3 msk socker
4 msk vatten
Dillstjälkar
2 tsk senapsfrö
2 st lagerblad

 Gör så här:

Ugn: 200 grader 

- Blanda alla ingredienser till lagen, koka upp, och låt svalna.

- Häll ett lager grovt salt, i en passande form eller panna.

- Lägg morötterna ganska tätt i formen, och baka i ugn på 200 grader, i ca 40 minuter om stora. Mindre morötter blir färdiga på 30 minuter, de skall bli al dente.

- När de är färdiga, lägg dem i en kraftig plastpåse, häll lagen över morötterna, gnugga försiktigt in lagen. Rulla ihop morötter med lag, i påsen och låt ligga i kyl över natten!

- Vid servering, hyvla på längden tunna band av morötterna, rulla ihop, droppa över lagen, och dekorera med dillvippor!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera