Glöggdoftande oliv & fikonröra - Vegan

 Ingredienser:

En god röra till glöggminglet! Jättegott att servera till pepparkakor, ost, eller crostini. 

200 g svarta oliver grovt hackade
250 g fikon ekologiska, torkade
3 dl glögg
0,5 dl balsamico
1 kanelstång
5 st kryddnejlika hel
Stjärnanis 
Flingsalt, en liten nypa

 Gör så här:

- Lägg hackade oliver, och fikon delade i mindre bitar, i en liten kastrull. Slå över glögg så att det täcker, häll även ner balsamico.

- Låt koka upp, och lägg ner kanelstång, kryddnejlikor, och stjärnanis.

- Låt puttra på svag värme i ca 30 min, passa noga så det inte kokar torrt. Behövs kanske spädas med lite mer glögg, och smaka av med lite flingsalt.

- Fiska upp kryddorna, mixa grovt, och lägg över i lämplig skål eller burk.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera