Inlagd rödkål - Vegan

 Ingredienser:

1 kg rödkål strimlad
1 rödlök strimlad
1 dl grovt salt
3 dl vit balsamicovinäger
2 dl vatten
1,5 dl socker
7 st kryddnejlika
3 st lagerblad
1 msk ingefära riven
Chiliflakes en rejäl nypa
Svartpeppar 

 Gör så här:

Varva rödkål, och rödlöken med saltet i en skål, och låt stå över natten.

- Skölj då noga bort allt salt från kål och lök, klappa torrt. Lägg över kål, och rödlök i en glasburk.

- Koka upp vinäger, vatten, socker, kryddpeppar, ingefära, chiliflakes, och smaka av med ev svartpeppar!

- Låt lagen svalna lite, innan den slås över kål och lök.

- Låt stå i kylen några dagar innan användning!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera