Teriyaki quorn - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

300 g quornstrimlor

1 dl teriyaki sås (jag använde färdigköpt) men går lätt att göra egen
1 apelsin pressad
2 msk olja
4 st vitlöksklyfta riven
2 msk ingefära riven
1 tsk chiliflakes 
1 tsk sesamolja

250 g champinjoner skivad
150 g sojabönor
2 st morot strimlad
8 st vårlök strimlad
3 klyftor vitlök skivad 
4 msk sesamfrö rostade 

4 port valfria nudlar kokta

 Gör så här:

- Blanda ihop en marinad av teriyakisås, apelsin, olja, vitlök, ingefära och chiliflakes, rör ner frusen quorn, och låt marinera i rumsvärme ca 30 min, gärna längre.

- Hetta upp lite olja i en wokpanna, rör ner morot, svamp, vitlök och strimlad quorn med marinad.

- Låt fräsa ca 4 min, blanda sedan ner vårlök, sojabönor, fräs 3 minuter till, och rör slutligen ner kokta nudlar, som får fräsa med i 2- 3 minuter.

- Smaka av, kanske behövs lite mer teriyakisås, eller chili.

- Vid servering toppa med rostade sesamfrön!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera