Snabbnudlar i en burk - Vegan

 Ingredienser:

1 port snabbnudlar
1 dl blandade grönsaker, jag använde morot, gröna bönor, spenat, edame men funkar med de flesta grönsaker, typ champinjoner, broccoli osv
1 vårlök strimlad
2 tsk sesamfrö
1 msk soya
1 tsk ingefära riven
0,5 tsk grön currypasta
0,5 tsk sambal oelek 
0,5 grönsaksbuljong tärning
Koriander 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Koka snabbnudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Kyl nudlarna , och lägg ner i burken.

- Mixa ihop ingefära, currypasta, sambal oelek, buljongtärning, och soja, ordentligt i en liten skål. Häll sedan blandningen över nudlarna.

- Dela morot, och lätt kokta gröna bönor i mindre bitar, och lägg dem ovanpå nudlarna, tillsammans med lite babyspenat, gröna bönor och edamebönor.

- Avsluta med lite hackad koriander, sesamfrö och ev lite pressad lime. 

- Sätt på locket, och förvara kallt fram till servering.

- Häll då över kokande vatten, så att allt täcks, rör runt och låt stå i en knapp minut, ät och njut!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera