Gratinerad avokado med spenat och svampröra - Laktovegetarisk

 Ingredienser:
  • 2 st avokado
  • 300 g champinjoner hackad
  • 1 st lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyfta hackad
  • 100 g baby spenat
  • 3 msk grädde
  • Salt, peppar & cayennepeppar
  • 100 g smakrik riven ost
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs svamp och lök i lite smör, tills mjukt, blanda ner vitlök och spenat, och låt fräsa en knapp minut.
- Häll över grädde, salt, peppar och cayenne, låt puttra ihop någon minut, smaka av.
- Halvera de två avokadorna, salta och peppra lätt,  och skär av en liten bit på undersidan av varje avokado, så de står stadigt.
- Ställ dem i en ugnsform, och fördela svamp & spenatröran över, och toppa med lite riven ost överst.
- Gratinera i ugn, på 200 grader i 10 min. 
- Servera med valfri sallad och rostade pinjenötter!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera