Gratinerade "nötfärs"fyllda paprikor med cashewostkräm - Vegan

 Ingredienser:

Ät de precis som de är eller tillsammans med ris eller en go sallad.

5 paprikor 
Olivolja
250g kålrot 
150 g blandade nötter (jag hade paranötter, mandlar och cashewnötter) 
1/2 gullök 
2 vitlöksklyftor
1 handfull grönkål
3 msk tomatpuré 
2 msk buljong
3 dl vatten
1/2 msk honung 
Salt och peppar
3 msk ?cashewostkräm på paprika (Sök för recept) 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Sätt ugnen på 200 grader. 

- Skär ett "lock" på paprikorna och gröp ur dem. 

- Pensla med olivolja och förgrädda ca 15 min. 

- Finhacka kålrot, vitlök, gullök, grönkål och nötter. 

- Stek kålrot, vitlök och gullök mjukt i olivolja. Tar ca 15 min. 

- Tillsätt nötterna, grönkålen, tomatpuré, buljong och vatten. Salta och peppra.

- Låt koka ca 20 min, det skall bli krämigt. Tillsätt mer vatten om det behövd.

- Gör cashewostkräm.

- Fyll paprikor med färsen och toppa med cashewostkräm. 

- Grädda 15 min och tills de fått lite färg. Om de inte fått färg så sätt på grillen i slutet. 

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera