Får du en stund över på helgen är dessa frallor mycket goda och enkla att göra!
25g jäst
5 dl ljummet vatten
150g finrivet rödbetor
2 msk olivolja
1 msk salt
7 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl rågsikt
2 dl rostade solroskärnor
Ugn: 225 grader
- Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Låt svalna.
- Smula jästen. Lös upp den i ljummet vatten.
- Tillsätt salt, olivolja och rödbetor.
- Spara 1/2 dl rostade solrosfrön till garnering.
- Tillsätt i jästblandningen.
- Blanda mjölet i en bunke och tillsätt under knådning i jästblandningen.
- Knåda degen tills den är slät och fin men ganska lös. Ca 10 min.
- Jäs 1 h.
- Baka ut frallor.
- Jäs 45 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med vatten och strö rostade solrosfrön på.
- Grädda ca 20 min.
Av: Anja Olaug
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera