Rödbetsfrallor - Vegan

 Ingredienser:

Får du en stund över på helgen är dessa frallor mycket goda och enkla att göra!

25g jäst
5 dl ljummet vatten
150g finrivet rödbetor 
2 msk olivolja 
1 msk salt 
7 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl rågsikt
2 dl rostade solroskärnor 

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Låt svalna.

- Smula jästen. Lös upp den i ljummet vatten.

- Tillsätt salt, olivolja och rödbetor. 

- Spara 1/2 dl rostade solrosfrön till garnering.

- Tillsätt i jästblandningen. 

- Blanda mjölet i en bunke och tillsätt under knådning i jästblandningen.

- Knåda degen tills den är slät och fin men ganska lös. Ca 10 min.

- Jäs 1 h.

- Baka ut frallor. 

- Jäs 45 min.

- Sätt ugnen på 225 grader. 

- Pensla med vatten och strö rostade solrosfrön på. 

- Grädda ca 20 min. 

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera