Enkelt glutenfritt filmjölksbröd - Vegan

 Ingredienser:

?Ett filmjölksbröd

4,5 dl soygurt och 2 msk citronsaft
1/2 dl agave/ljus sirap
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl pofiber
2 dl mjöl av ren havregryn
1/2 dl hela linfrön
3 msk krossade linfön
1 msk chiafrön
2 msk äppelmos 
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 dl rismjöl
0,5 ren havregryn

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Börja med att mixa havregrynen till ett fint mjöl och rör ihop alla torra ingredienser.
- Blanda soygurt med sirap och äppelmos/lingonsylt.
- Blanda ihop allt till en fin smet, den kommer vara rätt rinnig men låt den stå i ca 5 minuter.
- Häll över i vald form som klätts med bakplåtspapper, toppa med t ex chia och solrosfrön.
- Ställ in mitt i ugnen i ca 1 timme på 175 grader.
- Ta ut och låt svalna helt.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera