Gröna bönor, med sesam & chilipanerad tofu - Vegan

 Ingredienser:

Det här är en rätt som med fördel ätes lite ljummen.

500 g haricots vertes frusna
1 st zucchini skivad och halverad
2 st gullök hackad
4 st vitlöksklyfta skivad
250 g körsbärstomater delade 
1 tsk garam masala
Salt & cayennepeppar
3 dl vatten 
Purjolök fint strimlad 

1 frp tofu
Sesamfrö
Salt
Chiliflakes 

 Gör så här:

- Hetta upp en stekgryta med lite olivolja, släng ner de frusna bönorna, tillsammans med zucchini, lök, och garam masala.

- Låt grönsakerna fräsa på svag värme i ca 15 minuter.

- Rör då ner vitlök, och tomater, låt fräsa någon minut, häll sedan på vatten och salt.

- Låt  puttra tills vätskan nästan försvunnit, grönsakerna blir jättegoda när de blivit mosiga tillsammans.

- Rör ner purjolök, och hälften av koriandern, ställ åt sidan. 

- Blanda sesamfrö med lite salt och chiliflakes, dela tofun i lagom bitar, och rulla runt dem i sesamblandningen. 

- Stek sedan tills de fått fin färg. 

- Lägg grönsaksblandningen, på fyra tallrikar, och toppa till sist med tofu och koriander! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera