Ostbakad paprika med sallad på belugalinser - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Ett perfekt sätt att få användning för överblivna ostkanter. Jag hade tre olika slags ost, som jag rev och blandade med färskost. 

Ostbakad paprika
2 st stora paprikor i halvor
100 g färskost
100 g ricotta
2 dl ost lagrad, riven, jag hade Svecia, Greve och Parmesan
1 ägg
1 tsk salt 
Peppar 

Sallad på belugalinser
4 dl belugalinser, kokta enligt instruktion på förpackning
1 äpple tärnat
1 lök finhackad
250 g körsbärstomater delade i fyra delar
75 g blandat grönt, ruccola, mangold, spenat

Dressing
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 msk honung flytande
1 msk senap söt & stark
Persilja finhackad
1 tsk salt 
Peppar

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

Ostbakad paprika

- Blanda färskosten med den rivna osten, ägg, salt och peppar.
- Fyll paprikorna, med ostblandningen och baka i ugn på 200 grader i ca 40 - 50 minuter. 

Sallad på belugalinser

- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Rör sedan ner belugalinser, äpple, tomat, lök, och salladsbladen.
- Blanda ordentligt, och servera till den ostbakade paprikan.

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera