Grönsakswok med marinerad tofu - Vegetarisk (honung)

 Ingredienser:

1 frp tofu delad i kuber
1 röd chili hackad
1 msk ingefära hackad
4 st vitlöksklyftor finhackade
0,5 paprika gul skivad
0,5 zucchini delad i halvmånar
150 g champinjoner skivade
1 blomkål i buketter
0,5 spetskål strimlad
100 g sockerärtor
Koriander hade frusen
4 port nudlar kokta 

Marinad: 
0,5 dl Kikkoman soja
0,5 dl teriyakisås
1 msk risvinäger
2 msk honung
2 tsk sesamolja
2 st vitlöksklyfta riven
2 tsk ingefära riven

 Gör så här:

- Blanda ihop marinaden, och häll den över tofun. Låt marinera minst en timme i kylen. 

- Värm upp lite olja i en stor stekpanna, häll av marinaden från tofun, men spara den.

- Stek tofun, tills den blivit krispig, plocka upp ur pannan, och lägg åt sidan.

- Lägg sedan ner alla grönsaker, utom spetskål, och sockerärtor, i pannan, tillsammans med vitlök, chili och ingefära.

- Låt fräsa några minuter, rör sedan ner kål och sockerärtor, som får fräsa med i en minut.

- Blanda ner nudlar, koriander, häll över marinaden, blanda ordentligt, och lägg till sist i tofun. 

- Servera direkt, har man färsk koriander är det jättegott att toppa med den!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera