Marinerad i panna, quorn med rostad blomkålscrème och potatis - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

1 st blomkål i mindre bitar
1 kg potatis delad i klyftor 
4 st vitlöksklyfta riven
Olivolja
Salt & peppar
Persilja hackad 

2 dl matyoghurt
0,5 lime pressad
Salt 

300 g quornfiléer
Olivolja
2 st vitlöksklyfta skivad
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
0,5 lime pressad
Salt & peppar

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Lägg blomkål i en skål, blanda ner vitlök, salt & peppar och olivolja.

- Rör runt och lägg över blomkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg även potatis på plåten, salta, peppra, droppa över olivolja och persilja.

- Rosta i ugnen på 225 grader, i 25 - 30 minuter.

- Blanda under tiden ihop yoghurt, limejuice och salt.

- Slå olja i en stor panna, sätt den på svag värme, och tillsätt kryddor och limejuice.

- Lägg ner quornfiléerna, och låt dem puttra på svag värme under tiden, blomkål och potatis rostas i ugnen.

- Vänd filéerna då och då, låt ligga kvar i pannan tills servering. 

- Låt blomkålen svalna någon minut, innan den blandas med yoghurten, smaka av, kanske behövs mer lime, eller kryddor.

- Servera quornfiléerna med blomkålscrème, rostad potatis och extra lime!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera