Quornfilé med långsambakad tomat och grönpepparsås - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Långsambakad tomat: 
4 st tomater
Olivolja
Salt & peppar

Grönpepparsås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
1 tsk japansk soja
2 dl grädde
1 msk grönpeppar
1 nypa timjan
2 tsk apelsinmarmelad ev skal borttaget
4 st vindruvor krossade
0,5 äpple skalat
1 msk smör
Salt

Övrigt: 
4 st quornfiléer 
Valfri potatis 

 Gör så här:

Ugn: 125 grade

Långsambakad tomat: 

- Dela tomaterna, lägg på en ugnsplåt, droppa över lite olivolja, salt och peppar. 

- Baka dem på 125 grader i ca 1 timme. 

Grönpepparsås:

- Gör en bottenredning, späd med vatten, lite soja, låt puttra ihop några minuter.

- Häll i grädde, grönpeppar, timjan, apelsinmarmelad, krossade vindruvor, och äpple.

- Låt puttra på svag värme under lock, i ca 30 minuter, plocka upp resterna av vindruva och äpple, blanda ner 1 msk smör, och smaka av, behövs ev lite salt. 

Övrigt:

- Stek Quornfiléerna, och servera med tomater, grönpepparsås och valfri potatis!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera