Succotash/majsröra - Vegan

 Ingredienser:

Rätten kommer ursprungligen från Nordamerikas indianer. Blev gott och fräscht, och passar till det mesta! 

1 st schalottenlök finhackad
4 st vitlöksklyfta finhackad 
1 st chili röd hackad
0,5 paprika röd hackad
250 g majs frusen 
150 g körsbärstomater delade
150 g edamame bönor
3 - 4 msk vitt vin
0,5 msk sherryvinäger
0,5 tsk salt
Persilja hackad

 Gör så här:

Fräs lök och vitlök i lite olivolja, tills mjuk och glansig.

- Tillsätt sedan chili, paprika, körsbärstomater, majs som får fräsa samman med lök och vitlök några minuter.

 -Blanda ner edamame, slå på vin, vinäger, persilja, salt, låt röran få ett uppkok, och låt sedan puttra ihop på svag värme några minuter.

- Vid servering, toppa gärna med extra persilja!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera