Zucchini piccata med tomatröra - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Vill man så blir det gott med ris eller pasta till, själv jag tyckte det räckte med tomatröran! 

Zucchini: 
2 st zucchini storlek mindre skivad
Salt & peppar
2 st ägg
2 dl panko
1 dl parmesan riven
Smör/olja 

Tomatröra:
2 st schalottenlök skivad
5 st vitlöksklyfta skivad
0,5 st chili röd skivad
0,5 dl kapris
250 g körsbärstomat 
Basilika, persilja
Salt & peppar

 Gör så här:

Ugn: 50 grader

Zucchini: 

- Salta och peppra zucchiniskivorna, vispa ihop ägg, och blanda panko med riven parmesan.

- Doppa först skivorna i ägg, och sedan i panko/parmesanblandningen, se till att skivorna täcks ordentligt.

- Stek sedan i smör/olja i omgångar, i en stekpanna, stek tills skivorna fått fin färg. 

- Lägg över på en bakpappersklädd plåt, och sätt in i ugnen på låg värme, så de håller värmen, tills tomatröran är klar. 

Tomatröra:

- Fräs lök, vitlök, chili, och kapris i olja, på svag värme, fräs tills löken är mjuk och glansig. 

- Blanda ner tomater, och låt alltsammans puttra ihop i ca 10 minuter.

- Avsluta med salt, peppar, basilika och persilja.

- Toppa med extra basilika och lite riven parmesan vid servering. 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera