Dillstuvad potatis, remouladsås och pankopanerad rotselleri - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Dillstuvad potatis: 
800 g tärnad och kokt
50 g smör
4 msk mjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
Salt & peppar
Dill hackad 

Remouladsås:
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 schalottenlök finhackad
4 msk bostongurka
2 msk kapris
4 st cornichons hackad
2 tsk dijonsenap
Salt & peppar 

Panerad rotselleri: 
1 rotselleri stor, skalad, delad på mitten, skuren i 1 cm tjocka skivor
2 ägg uppvispade
3 - 4 dl pankoströbröd

 Gör så här:

Dillstuvad potatis: 

- Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl som får fräsa med. 

- Häll över mjölk, grädde, vispa ordentligt, och låt sjuda på svag värme, tills såsen tjocknat.

- Smaka av med salt & peppar, vänd ner potatis, och hackad dill.

Remouladsås:

- Blanda ihop, och låt stå och mogna i kylen, så länge 

Panerad rotselleri: 

- Lägg rotsellerin i kokande vatten, och koka tills den blivit mjuk, tar ca 6 minuter.

- Häll bort vattnet, och låt rotsellerin ånga torr. Salta och peppra skivorna lätt, vänd dem sedan först i uppvispat ägg, och därefter panko.

- Stek i smör/olja på medelvärme, tills skivorna fått fin färg. 

- Servera med dillstuvad potatis, remouladsås, citron och extra dill!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera