Dillpicklade betor - Vegetarisk (honung)

 Ingredienser:

Vill man så går det utmärkt att byta ut dillen mot chili, för en starkare smak. Byta ut betorna mot morot, lök, osv.
Det går också jättebra att på göra dubbel sats av lagen, och öka på mängden rotsaker! 

6 st polka & gulbetor skalade och tunt skivade 
0,75 dl vitvinsvinäger
2 tsk honung
2 st lagerblad i mindre bitar
3 - 4 msk olivolja
Salt & peppar
Dill finhackad 

 Gör så här:

- Vispa ihop vitvinsvinäger, honung, olivolja, vispa tills honungen lösts upp.

- Rör ner bitar av lagerblad, hackad dill, och smaka av med salt & peppar, så att balansen blir rätt mellan syra och sötma.

- Slå lagen över betorna, och blanda runt ordentligt.

- Låt sedan stå i kylen några timmar. 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera