Gott glutenfritt knäckebröd - Vegan

 Ingredienser:

Till två plåtar

3 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl vitt rismjöl
1/2 dl hela linfrön
1/2 krossade linfrön
1/2 dl chiafrön
1 tsk kokossocker
1/2 msk röd quinoa
1/2 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
Ev. brödkryddor om man vill eller t ex torkade örter

 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser. Skölj quinoan först.
- Tillsätt oljan och det kokande vattnet.
- Arbeta ihop till en deg och dela upp i två bitar.
- Kavla ut mellan bakplåtspapper, ta bort översta, nagga med en gaffel och strö över valfri topping - frön, flingsalt t ex.
- In i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt svalna på galler. Förvara i lufttät burk.

Kock: Alexandra Elemyr Unstad
Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera