Äggcocotte med spenat, svamp och parmesan - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 st ägg
250 g champinjon skivad
150 g spenat
0,5 dl parmesan
4 msk grädde
Timjan
Salt, peppar, chiliflakes 
Smör 
Persilja, timjan färsk hackad

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs svamp i lite smör, krydda med salt, peppar och timjan. Fräs tills vätskan kokat in, och svampen fått lite färg, blanda ner spenat, och låt fräsa med i en minut.

- Fördela röran i formarna, tillsammans med hälften av den rivna parmesan, gör en liten grop i röran, och knäck försiktigt ner ett ägg.

- Salta eventuellt lite mer, och droppa lite grädde över varje äggula, och hyvla en tunn skiva smör över. 

- Grädda sedan i vattenbad på 200 grader i ca 10 minuter, tills vitan stelnat. 

- Toppa gärna med hackad persilja, timjan, och extra parmesan, servera med rostat bröd! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera