Svartrötter med creme fraiche och tångkaviar - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Svartrot kallas också för fattigmanssparris. Och den påminner lite om vit sparris i både utseende och smak, men är inte alls lika dyr! 

500 g svartrot
0,5 citron pressad
Creme fraiche 
Rödlök finhackad 
Gräslök finhackad 
Tångkaviar 
Citronskal strimlat 

 Gör så här:

- Skala svartrötterna, dela i 10 cm långa bitar, och lägg dem efterhand i kallt vatten med pressad citron. På så sätt mörknar de inte, utan behåller sin vita färg.

- Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten, i ca 15 minuter. Testa med sticka, om de känns genomkokta. Häll bort vattnet, och låt ånga av.

- Servera nykokta med creme fraiche, tångkaviar, rödlök, gräslök, och lite strimlat citronskal! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera