Grillsås på rostad paprika, chili och fetaost - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4-6 portioner 

3 röda spetspaprikor
1 röd chili
Rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 paket fetaost
½ dl creme fraiche (jag tog Oatlys iMat fraiche)
Salt och peppar

 Gör så här:

Ugn: 250 grader (grillfunktion) 

- Skölj paprikorna, dela dem och ta bort kärnor och hinnor.

- Lägg dem med skalet uppåt på ett bakplåtspapper på en plåt.

- Gnid in skalet med lite rapsolja. Gör samma med chilin. Sätt ugnen på grillfunktion eller hög värme (ca 250-275 grader).

- Sätt in plåten högt upp i ugnen och rosta paprikorna och chilin tills skalet börjar bubbla och få färg (ca 10 minuter - håll koll så de inte blir jättebrända!).

- Ta ut och låt svalna lite innan du drar bort skalen. Lägg paprikorna och chilin i en mixer tillsammans med fetaost, fraiche, vitlöksklyftan och salt och peppar.

- Mixa ihop och smaka av med ev mer salt och peppar. Supergod till ugnsrostade grönsaker, potatisklyftor och grillad halloumi eller quornfilé t ex.

Av: Nina W         

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera