Fyllda portabello - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 st portabello stora foten borttagen 
1 st lök gul finhackad 
1 st zucchini gul, eller grön i små tärningar
1 st paprika röd tärnad
3 st tomater frön borttagna och tärnad
4 st vitlöksklyfta hackad
En näve babyspenat 
Salt & peppar 
1 msk timjan färsk
Chiliflakes 
0,5 dl ströbröd 
0,5 dl parmesan riven
0,5 st mozzarella i bitar 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs lök i lite olivolja, på svag värme tills mjuk och glansig.
- Höj värmen lite och blanda ner tärningar av zucchini, paprika och tomat.
- Låt fräsa ca 4 minuter innan vitlök, salt, peppar, timjan och chiliflakes tillsättes.
- Låt allt fräsa samman några minuter, blanda ner babyspenat, som får mjukna.
- Ta bort stekpannan från plattan, och rör ner ströbröd och parmesan, blanda runt ordentligt.
- Ställ portabello svampen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, och fyll svampen med röran.
- Baka i ugn på 200 grader i ca 35 - 40 minuter.
-Ta ut plåten och toppa svampen med bitar av mozzarella, sätt in plåten igen, och baka i ytterlig 10 minuter, tills mozzarellan smält ner. 
- Toppa med färsk timjan vid servering! 
- Servera svampen som ensamrätt med en sallad, eller som tillbehör till pasta! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera