Majskolvar panerade i veganparmesan med mexikansk biff och salsa - Vegan

 Ingredienser:

Detta är en jättefin vegansk rätt som är ett perfekt komplement till fredagstacosen. Bjud hem vännerna och imponera.

Mexikansk vegbiff:
280g oumph 
1 gullök

Marinad till vegbiff:
3 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin 
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré 
Salt

Majskolvar panerade i veganparmesan:
2 majskolvar
1 dl veganparmesan
1/2 dl ströbröd 
Olivolja

Salsa på kidneybönor:
I burk blötlagda kidneybönor 
1/2 rödlök 
2 tomater
1/2 röd paprika
Saft från 1 lime 
1 pressad vitlök
1/2 röd chili 
2 msk olivolja 
Salt och peppar 

 Gör så här:

Mexikanskt marinerad vegbiff

- Blanda ingredienser till marinad. Lägg i oumph och marinera över dagen eller minst 2 h. 

- Sätt ugnen på 170 grader. 

- Släng upp marinerad oumph på en plåt eller i en gryta med lock.

- Strimla löken och lägg på oumph.

- Täck med aluminiumfolie eller lägg på lock. Grädda i ugn 1h. 

- Ta bort lock eller aluminiumfolie. Höj värmer till 250 grader. 

- Sätt på grillen i ugnen och grilla oumph i ca 15 min, tills den fått färg. 

Majskolvar panerade i veganparmesan 

- Förkoka majsen ca 10 min. 

- Låt svalna och torka av. 

- Blanda veganparmesan och ströbröd. 

- Pensla majskolvarna med olivolja och rulla i ströbrödsblaningen. 

- Grilla i ugn på hög värme tills d fått fin fin färg. 

Salsa

- Hacka alla grönsaker mycket fint.

- Blanda med kidneybönor och resterande ingredienser.

Av: Anja Olaug                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera