Nybakat glutenfritt bröd - Vegan

 Ingredienser:

Till ca 4 st. Går utmärkt att dubbla. 

300g hemgjord ” kvarg ” (ställ plantbaserad yoghurt i kaffefilter och låt rinna av i ca 30 minuter)
1 tsk citronjuice
1 dl mixad ren havregryn
Knappt en 1 dl rismjöl
1 msk hela linfrön
2 tsk maizena
1 msk majsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk sesamfrön till topping

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Mixa havregrynen, blanda ihop med de övriga torra ingredienserna.
- Rör ner kvargen och få till en jämn deg. Det kommer vara kladdigt!
- Försök inte kompensera med mer mjöl utan blöt händerna ordentligt och forma till 4 lika stora bullar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla sen över sesamfrön.
- Låt de sjunka ut på plåten.
- Grädda ca 20 minuter. Känn efter med sticka i mitten.
- Ta ut och låt svalna något på galler.

Kock: Alexandra Elemyr Unstad
Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera