Pesto med västerbottenost och ugnsrostade morötter - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Pesto med västerbottenost

  • 50 g pinjenötter rostade
  • 3 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st basilika 
  • 1 dl olivolja 
  • 75 g Västerbottensost grovt riven
  • 0,5 st citron eko rivet skal
  • Flingsalt & svartpeppar 

Ugnrostade morötter

  • 1 kg morot delad på längden
  • Olivolja
  • Flingsalt 
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

Pesto med västerbottenost:

- Mixa snabbt ihop pinjenötter, basilika, olivolja till en ganska grov massa.
- Blanda sedan ner grovt riven Västerbottens ost, och finrivet citronskal, smaka av med flingsalt och svartpeppar. 

Ugnrostade morötter: 

- Lägg halverade morötter på en ugnsplåt.
- Droppa över lite olivolja, och vänd runt dem ordentligt i oljan.
- Strö över lite flingsalt, och rosta på 200 grader, i 30 minuter, eller tills morötterna mjuknat, och fått lite färg. 
- Servera morötterna med peston, och vegobiff eller något annat passande. 

Av: Marie Lyander               

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera