Asså denna kaka är ett måste!!
100 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
4 ägg
2,5 dl råsocker
250 g ricotta
4 msk vallmofrön
Citronzest och saft från 1 citron
2 dl frysta blåbär
Majsstärkelse (om du har frysta blåbär)
Citronfrosting:
3 dl florsocker
2 msk citronsaft
1 msk vallmofrön
Ugn: 175 grader
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och bröa en form.
- Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt citronzest och citronsaft.
- Sikta ner mjölblandningen lite i taget.
- Lägg till smör och ricotta.
- Blanda försiktigt.
- Har du frysta blåbär blanda med maizena förnyat "kapsla" in vätskan.
- Rör ner vallmofrön.
- Varva smet och blåbär i formen.
- Häll i form, grädda ca 50 min. Låt svalna innan du häller på frosting.
Citronfrosting:
- Blanda florsocker med citronsaft.
- Häll över kakan och strö på vallmofrön.
Av: Anja Olaug
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera