Ricottakaka med vallmo och blåbär- Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Asså denna kaka är ett måste!! 

100 g smör 
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt 
4 ägg
2,5 dl råsocker
250 g ricotta
4 msk vallmofrön 
Citronzest och saft från 1 citron
2 dl frysta blåbär
Majsstärkelse (om du har frysta blåbär)

Citronfrosting:
3 dl florsocker
2 msk citronsaft 
1 msk vallmofrön

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och bröa en form.
- Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt citronzest och citronsaft. 
- Sikta ner mjölblandningen lite i taget. 
- Lägg till smör och ricotta.
- Blanda försiktigt. 
- Har du frysta blåbär blanda med maizena förnyat "kapsla" in vätskan. 
- Rör ner vallmofrön. 
- Varva smet och blåbär i formen. 
- Häll i form, grädda ca 50 min. Låt svalna innan du häller på frosting. 

Citronfrosting:
- Blanda florsocker med citronsaft.
- Häll över kakan och strö på vallmofrön. 

Av: Anja Olaug               

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera