Blåbärscurd - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Ha på scones, macka, på glass eller blanda med uppvispad grädde. 

300 g färska blåbär (frysta innehåller mer vätska och då behöver du mer äggula)
1 dl strösocker
2 ägg
50g smör 
Citronzest från 1 citron

 Gör så här:

- Värm upp blåbären med citron i en kastrull. Låt puttra i 10 min.
- Sila.
-Vispa upp socker och ägg bredvid.
- Häll blåbären tillbaka i kastrullen. 
- Häll i äggblandningen i blåbären och sjud. INTE KOKA då skär den sig.
-Sjud ca 10-15 min, tills curden har tjocknat. 
- Ha sist i smöret och blanda. 
- Häll i rena burkar. 

Av: Anja Olaug               

Orginalreceptet finner du här

 

Logga in för att kommentera