Jambalaya - Vegan

 Ingredienser:

Kryddstark och snabblagad är denna middagen!      

1 st paprika tärnad
2 st lök gul hackad
2 st vitlöksklyfta hackad
3 st selleri stjälk strimlad
2 msk tomatpuré 
2,5 dl ris
4 st tomat hackad
150 g broccoli buketter
1 tsk chilipulver 
1 tsk rökt paprikapulver
0,5 tsk chilflakes 
0,5 tsk timjan
0,5 tsk oregano
2 st lagerblad 
3 dl öl ljust
4 dl grönsaksbuljong 
1 dl gröna ärtor
1 dl gröna bönor 

 Gör så här:

- Hetta upp olja i en stekgryta, fräs lök, vitlök, selleri, paprika och tomatpuré på svag värme tills grönsakerna blivit mjuka och glansiga. 

- Vänd sedan ner ris, hackad tomat, chilipulver, rökt paprikapulver, chiliflakes, och lagerblad.

- Rör runt ordentligt, häll över grönsaksbuljong, öl, låt koka upp. Låt sedan riset puttra enligt instruktion.

- När 4 minuter av koktiden återstår, blanda ner broccoli, gröna bönor, ärtor, timjan och oregano.

- Låt puttra färdigt, smaka av med salt & peppar. 

- Toppa med lite persilja vid servering! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera