Biscotti med mandel, hasselnöt och apelsin - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Ugn: 180 grader

100 g smör rumsvarmt 
3 dl socker
3 st ägg
1 st apelsin eko skal och saft
0,5 - 1 tsk vaniljpulver 
0,5 dl mandel rostad hackad
0,5 dl hasselnöt rostad hackad
1 tsk salt
10 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 

 Gör så här:

- Vispa smör och socker poröst. Vispa ner tre ägg, ett i taget, tillsätt även apelsinskal och saft, vaniljpulver, mandel, och hasselnöt. 

- Blanda vetemjöl, med salt och bakpulver, och vänd ner mjölblandningen i smeten, blanda ordentligt. 

- Forma till 2 st rullar, lägg över på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Platta och forma till rullarna med mjölad hand.

- Grädda i 180 grader ca 30 minuter.

- Ta ut plåten ur ugnen, sänk värmen till 120 grader.

- Skär längderna på snedden, i cm tjocka skivor, sprid ut dem på plåten.

- Låt dem sedan torka i 60 minuter till, så de känns torra, och får lite färg. 

- Låt svalna och förvara torrt i burkar.

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera