Glutenfritt lovis bröd - Vegan

 Ingredienser:

8 stycken bröd

12 g jäst
4 dl plantbaserad mjölk
1,5 msk ljus sirap
1 dl sojamjöl
1,7 dl havremjöl (jag mixar ren havre till ett grynigt mjöl)
2 msk fiberhusk
1 nypa salt
Sojamjöl till utbakning
Brödkryddor eller andra goda kryddor/örter

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bakmaskin eller matberedare med deginsats.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör sen ner i mjölk & jästblandningen. Det kommer bli en rinnig deg.
- Ställ åt sidan med plast över i 2 timmar för att jäsa.
- Mjöla bänken och ta upp degen som nu fått så fantastiskt fina trådar och fördela i 8 bitar.
- Rulla dom till små bollar i sojamjölet och kavla ut till platta bröd.
- Antingen så steker ni i torr stekpanna och vänder när de fått färg, eller i ugnen på 200 grader och gör samma lika.
- Vill man inte att de ska resa sig så mycket så nagga dom först eller använd kruskavel. 
- Det är också gott att strö lite örter över brödet innan det gräddas!
- Njut som det är, till soppa eller kanske picknick-macka! Riktigt matigt och gott bröd!

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera