Sötsyrliga grönsaker och tofu - Vegetarisk (honung)

 Ingredienser:

1 msk olja
3 vitlöksklyfta pressad 
1 msk ingefära riven
100 g sockerärtor 
2 st morot i tunna stavar
100 g zucchini skivad
1 st paprika strimlad 
1 b bambuskott
8 st salladslök skivad
1 frp tofu tärnad

2 msk sherry
2 msk risvinäger
1 msk honung flytande
1,5 msk farinsocker 
2 msk soja japansk 
2 dl grönsaksbuljong 
1 - 1,5 msk maizenamjöl

 Gör så här:

- Hetta upp oljan i en stekgryta eller wok!

- Blanda ner morot, zucchini, sockerärtor, paprika, salladslök, vitlök och ingefära.

- Fräs på hög värme tills grönsakerna mjuknat, tillsätt då salladslök, bambuskott och tofu, och fräs i 2 minuter till på hög värme. 

- Blanda sherry, risvinäger, honung, farinsocker, soja, grönsaksbuljong och maizenamjöl, smaka av, kanske behövs lite mer av någon ingrediens, för att få rätt balans.

- Häll sedan ner blandningen i grytan, och låt få ett uppkok. Sänk värmen och låt puttra ytterligare några minuter.

- Servera genast, och eventuellt med lite ris!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera