Torta pasqualina - Lakto ovo vegatarisk

 Ingredienser:

2 frp smördeg
800 g bladspenat färsk eller frusen
1 st gul lök finhackad 
4 st vitlöksklyfta skivad
3 st ägg uppvispade 
150 g parmesan riven
1 frp ricotta
En näve basilika, oregano, hackad färsk
Salt & peppar
Chiliflakes 
1 st ägg uppvispat
Pinjenötter 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs spenat, lök och vitlök i lite olivolja, och fräs tills det mesta av vätskan ångat bort.

- Häll sedan över i en trådsil, låt svalna och kläm ut det sista av vätskan.

- Hacka spenaten, och lägg över i en skål, krydda med salt, peppar, timjan och chiliflakes.

- Rör ner parmesan, ricotta otre uppvispade ägg, färsk basilika, och oregano. 

- Klä en form med smördeg, och nagga bottnen lätt med en gaffel.

- Häll över spenatröran i formen, och lägg smördeg över, precis som ett lock. Pensla kanten med ett uppvispat ägg, och nyp ihop kanterna.

- Pensla även locket med ägget, strö över lite pinjenötter, och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 25 - 30 minuter.

- Kolla noga så pajen inte blir bränd.

- Servera pajen ljummen, och gärna toppad med picklad gurka!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera